Nieuws

STORING WEBSITES 25-02-2011

Storing veroorzaakt door overzetten naar nieuwe snellere servers.

Deze storing komt door kinderziektes in het nieuwe systeem. Sinds sommige servers werden overgezet naar het nieuwe systeem waren de reacties positief en de betere snelheid merkbaar. Voorheen waren de reacties ook positief. Dus gaan we ervan uit dat deze storing snel en volledig opgelost wordt.

 

Reactie van onze serverbeheerder:

 

Helaas hebben wij op 1 van onze SAN's te maken met een bug welke de performance dusdanig naar beneden haalt dat de websites op enkele servers niet bereikbaar zijn. Wij werken samen met de leverancier om deze bug zo spoedig mogelijk te verhelpen.

2e reactie van onze serverbeheerder

Wij zijn nog steeds hard bezig om onze SAN weer terug te krijgen op de normale snelheid. Wij boeken hier op dit moment vooruitgang, sommige servers werken namelijk alweer een stuk sneller.

Zodra dit probleem definitief opgelost is zult u gebruik kunnen maken van een zeer snelle en bereikbare server en zullen deze problemen definitief opgelost zijn. Indien er een server zal uitvallen word deze in de toekomst automatisch weer opgestart op een andere server binnen hetzelfde cluster.

De SAN centrale opslag is dubbel uitgevoerd en repliceert alle data elke seconden, in geval van een dergelijke storing als vandaag kunnen wij dan binnen 10 seconden overschakelen op SAN2 waardoor u in principe niks merkt van de problemen op SAN1.

Deze set-up zal onze kwaliteit en up-time sterk bevorderen maar heeft ons vandaag helaas door een kinderziekte in de onderliggende software in de steek gelaten. Wij hebben hier onze lering uitgetrokken en zullen hierdoor in de toekomst een nog betere dienstverlenging kunnen garanderen.

Wij hopen op uw begrip en doen ons uiterste best alles weer zo spoedig mogelijk in de oude staat terug online te hebben.